فایل ها درباره مطالعه رابطه نقدشوندگی و کیفیت اطلاعات مالی در شرکتهای پذیرفته شده در ... |
دیگردادههابهمقادیریگفتهمیشودکهپردازشنشدهاندوبهعبارتدیگربهآنهااطلاعاتخامنیزگفتهمیشود.منظورازتحلیل دادههابدون توجه به نوع دادههاونوع گردآوری این دادههاعبارتندازااعمال نوعی نظم براطلاعات کسب شده وارایه نتایج وگزارش پژوهشوروشی که برای تحلیل دادههاانتخاب میشودبا توجه به تعدادمتغیرها،همزمانیمتغیرها،جامعه ونمونه پژوهش مشخصمیگردد(آذر،عادل،۳۱۹).تحلیل دادههامنجربهیافتههای تحلیل شده،مطالعه می شود.اینیافتههالازماستکهموردارزیابیوتفسیرقرارگیرند.تفسیریافتههابایدبرمبنایاهدافکلیپژوهش،چارچوبنظری،فرضیههاییکه موردآزمون قرارگرفتهاندومحدودیتروشهای پژوهش صورت گیرد.(پولتوهنگر،۲۰۰۲)[۱۴۲]دراینپژوهشبرایآزمونفرضیههاازمدلرگرسیونخطیچندمتغیرهاستفادهشدهاست. روشآماریمورداستفادهدراینپژوهشروشدادههایترکیبیمیباشد. درادامهبهتوضیحروشپردازشمدلموردبررسیپژوهشپرداختهمیشودلازمبهذکراستدراینمطالعهبرایتجزیهوتحلیلدادههاازنرمافزاربهرهگرفتهشدهاست. آمارهایتوصیفیارائهشدهدراینپژوهششاملآمارههایحداقل،حداکثر،دامنه،آمارههایگرایشبهمرکزشاملمیانگین،میانهوانحرافمعیارحداکثروحداقلمیباشدوبخش آماراستباطی آن ازمدل های رگرسیونی پانل دیتا استفاده شده است.درتحلیل آماری چنانچه هدف تحقیق تنها بررسی رابطه متغیر وابسته با متغیرمستقل باشد میتوان با محاسبه ضریب همبستگی، درجه وابستگی و ارتباط بین دو یا چند متغیر را مشخص ساخت. وچنانچه علاوه بر تعیین رابطه همبستگی، اندازه گیری و بررسی میزان تغییر یک متغیر که قابل استناد به متغیرهای دیگر است نیز مدنظر باشد،ازتجزیه تحلیل رگرسیون استفاده می شود.که دراین پژوهش ازروش رگرسیون چندمتغیره ورگرسیون لوجیت برای فرضیه های سوم وچهارم استفاده ش است دادههایمقطعیدادههاییهستندکهدریکمقطعمشخصیاززمانمحاسبهوجمعآوری میشوند که در این پژوهشاز این روش برای بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل با متغیر وابسته پرداخته می شود. همچنین در این پژوهشیکی ازمتغیرهای وابسته به صورت کیفی میباشد بنابراین از روش مدلهایی با متغیر وابسته کیفی با نام (لوجیت) پرداخته می شود.در مواردی که ممکن است که متغیر وابسته آنها کیفی است و فقط مقادیر صفر و یک را اختیار می کند.این مدلبرایزمانیکهعاملاناقتصادیباانتخاببیندوگزینهمواجههستند.که دراین پژوهشبه صورتهایمالیکه تجدیدارائه شده عددیک وصورتهایمالیکهتجدیدارائهنشدهاندعددصفراختصاصداده شده است.
۳-۱۰-معرفی آزمون های مورد استفاده
۳-۱۰-۱آزمون جاک-براو:
برای سنجش نرمال بودن جز خطا ازمون جاک برا مورد استفاده قرار میگیرد اینآزمونجهتبررسینرمالبودنتوزیعمتغیرهادریکنمونهبکارمیرود .اساساینآزمون بررسی تفاوت چولگی[۱۴۳]وکشیدگی[۱۴۴]توزیع در نمونه و توزیع نرمال مشابه (بوسیله آزمون (chi-squareاست. درآزمونهای آماریاینشاخصبایدباعددبحرانیمربوطبهخود موردمقایسهقرارگیرد. دراینتحقیقعددبحرانی برایهراندازهماتریسثابتمیماندلذالزومیبه مقایسهنیستوملاکآزمونبهتنهاییمیتواندبعنوان شاخص نایکنواختی(خطای سیستماتیک)بکار رود.
۳-۱۰-۲-بهترین برآورد خطی نااریب[۱۴۵]
با توجه به فرضهای مدل کلاسیک رگرسیون خطی، روش رگرسیون حداقل مربعات معمولی، شرایط برآورد کننده مطلوب را دارد.اگر پذیرههای اساسی یک رگرسیون برای جمله اخلال برقرار باشد، برآورد کننده های حاصل از روش رگرسیون حداقل مربعات، بدون تورش و دارای حداقل واریانس است (هنری[۱۴۶]،۱۹۶۱). به این ترتیب یک معیار بری انتخاب مدل رگرسیونی که بهتر از سایر مدلها تغییرات متغیر وابسته را بر حسب متغیر مستقل توضیح میدهد، این است که ضرایب رگرسیون واریانس کمتری نسبت به سایر تخمینها داشته باشد. ملاک دیگر برای این انتخاب استفاده ازR2 تعدیل شده است.ضریب تعیین برای اندازه گیری قدرت تبیین رگرسیون به کار میرود. وقتیکه متغیرهای وابسته در مدلها مشابه باشند، از ضریب تعیین برای انتخاب مدل استفاده می شود (هنری،۱۹۶۱)
۳-۱۰-۳-آزمون معنادار بودن معادله خط رگرسیون
در معادله رگرسیون چند متغیره، اگر رابطهای میان متغیر وابسته و متغیر مستقل وجود نداشته باشد، باید تمام ضرایب متغیرهای مستقل در معادلهمساوی صفر باشد. با داشتن مدل معادله رگرسیون چند متغیره، قاعده تصمیم گیری به صورت زیر است:
H0: B1 = B2 =…= B9 = ۰
H1: Bi ≠ ۰ I = 1,2,
(حدقل یکی از آنها غیر صفر است)
اگر در سطح اطمینان ۹۵%، آمارهی F محاسبه شده از معادله رگرسیون بزرگتر از مقدار F بدست آمده از نگاره
باشد (F > Fα (K-1, N-K))، فرض H0 رد شده و در غیر این صورت فرض H1 پذیرفته می شود.
۳-۱۰-۴-آزمون فرضیه درباره ضرایب جزئی رگرسیون
آزمونt برای آزمون فرضیه درباره هریک از ضرایب جزیی رگرسیون به کار برده می شود. فرضیه آزمون به
صورت زیر بیان شده است:
H0: Bi = ۰
H1: Bi ≠ ۰
برای آزمون این فرض از آماره با سطح اطمینان ۹۵% استفاده شد. اگر مقدار t محاسبه شده از مقدار بحرانی t از یک سطح معنیدار تجاوز کند، فرضیه صفر تایید می شود و در غیر اینصورت، نمی توان آن را تایید کرد. تایید است.H0به مفهوم بیمعنا بودن ضریب مورد نظر و عدم تایید H0 به مفهوم معنادار بودن ضریب مورد نظر است.
۳-۱۰-۵- آزمون دوربین- واتسون[۱۴۷]
برای آزمون همبستگی پیاپی در جملات خطا از آزمون دوربین- واتسون استفاده شده است. آزمون دوربین- واتسون بر مدل خطای خود همبسته مرتبه اول مبتنی است. این مدل به صورت زیر بیان میشود:
t = Pεt-1 + Vtε
که در رابطه مزبورP؛ پارامتر خود همبستگی با مقدار -۱≤ p ≤+۱و Vt؛ متغیر مستقل با فرض Vt ≈ N(0, σ۲) است. در این مدل وقتی کهp مثبت باشد، خود همبستگی مثبت و وقتی که p منفی باشد، خود همبستگی
منفیوجوددارد. درحالت p = 0 خودهمبستگیوجودندارد. برایانجامآزموندوربین- واتسونازفرضیهزیراستفادهشدهاست :
H0: p = 0
H1: p ≠o
فرض p = 0 یعنیاینکههمبستگیپیاپیوجودنداردوفرضیهمقابل p ≠ ۰یعنیهمبستگیپیاپیوجوددارد.
درمرحلهیاول،مدلرگرسیونبرایهریکازدورههایزمانیآزمونبهطورجداگانهبرآوردشدهاست درمرحلهیدوم،بهمنظورارائهیمدلیکهدربرگیرندهیمتغیرهایاثرگذارتربربازدهسالانهسهامباشد؛آزمونرگرسیونمرحلهپیشرو (STEPLS -Forward) درسطحمعناداری ۹۵ درصددرهریکازدورههایزمانیبرآوردشدهاست. درمرحلهیسوم،بااستفادهازدادههایترکیبیبهبرآوردضرایبرگرسیونیدرسطحپنجسالبرآوردشدهاست
۳-۱۰-۶-مدلهایمختلفدادههایترکیبی
استفاده از روش اقتصادسنجی داده های مقطعی ممکن است با مشکلات عدم کارایی و ناسازگاری تخمین مدلها همراه باشد. مشکلات مزبور در تخمین مدلها به روش داده های ترکیبی و با بهره گرفتن از روشهایی مانند مدل اثر ثابت[۱۴۸]، مدل اثر تصادفی[۱۴۹]، مدل رگرسیون به ظاهر نامرتبط[۱۵۰]و مدل داده های یکپارچه شده[۱۵۱] وجود نخواهد داشت. در بررسی داده های مقطعی و سری زمانی، اگر ضرایب اثر مقطعی و اثر زمانی معنیدار نشود،داده ها را با یکدیگر ترکیب کرده و به وسیله یک رگرسیون حداقل مربعات معمولی[۱۵۲] تخمین زد. به این روش، داده های تلفیقشدهنیز میگویند.
۳-۱۱-آزمونهای تشخیص در داده های ترکیبی
برای تعیین نوع مدل مورد استفاده در داده های ترکیبی از آزمونهای مختلفی به شرح زیر استفاده می شود:
۳-۱۱-۱ آزمون چاو
فرض ضمنی در یک مدل چند متغیره این است که ضرایب مدل ثابت هستند. به عبارت دیگر برآورد این ضرایب در کل دوره و در بخشی از دوره دارای نتایج یکسانی می باشد. اما این فرض را می توان در معرض آزمون قرار داد. زیراممکن استچنین فرضی برقرار نباشد.
آزمون چاو[۱۵۳] برای تعیین بهبه کارگیری مدل اثر ثابت در مقابل تلفیق کل داده ها (یکپارچه شده) انجام می شود. فرضیات این آزمون به صورت زیر است:
H0: Pooled Model
H1 : Fixed Effect Model
فرضیه صفر بر اساس مقادیر مقید و فرضیه مقابل آن بر اساس مقادیر غیر مقید است. آمارهی آزمون چاو بر اساس مجموع مربعات خطای مدل مقید و مدل غیر مقید به صورت زیر است:
Chow
این آماره دارای توزیع F با N-1و NT-N-Kدرجه آزادی است. اگر ارزش آمارهی F مقید محاسبه شده از ارزش آمارهی F جدول کمتر باشد، در سطح معنیدار تعیین شده، فرضیه H0 رد می شود و اثر معنیداری برای مقاطع وجود خواهد داشت. بنابراین، مدل اثر ثابت انتخاب می شود. در غیر اینصورت، از مدل داده های تلفیق شده استفاده می شود (اشرف زاده و مهرگان ۱۳۸۷)
۳-۱۱-۲- رگرسیون پانلی:
دراقتصادسنجیدادههایپانلیمعمولاًرویدوبعد( معمولاًزمانوبرشهایمقطعی) مشاهدهمیشوند. یکدادهپانلیتحتعنوان “چندبعدی” بیانمیشودهنگامیکهپدیدهموردنظردرسهبعدیابیشترمشاهدهشود
فروض پیچیده می تواند روی ساختار دقیق همبستگی میان خطاها در این مدل ایجاد شود. برای مثال، همبستگی خطی (جملات خطا در طول زمان با هم همبستگی دارند) دارای چندین معنی متمایز است. جملات خطا می توانند در سراسر زمان برای سری ها، جزء هاو افق های فکری یکسان دارای همبستگی باشند. آنها همچنین می توانند در سراسر زمان و سراسر سری ها برای جزء ها و افق های یکسان، و غیره دارای همبستگی باشند. به طور مشابه واریانس ناهمسانی می تواند در سراسر جزء ها برای سری ها، زمان و افق های یکسان و همچنین در سراسر جزء ها و سری های متفاوت برای زمان و افق یکسان، وغیره تعریف شود.
۳-۱۱-۳-آزمون هاسمن:
آزمون هاسمن یکی از ازمونهایاصلیدرمطالعاتپانلمیباشد.به صورتی که اگر در ازمون تشخیص داده شود که می توان برای تمام مقاطع یا زمان های شامل در مطالعه عرضازمبداءهایجداگانهدرنظرگرفت،یعنیالگویاثراتثابتگروهییازمانی،محققبایدبهتخمیناثراتتصادفیگروهییازمانینیزمبادرتورزدوسپسبااستفادهازازمونهاسمنبهبحثانتخاببینالگویاثراتثابتواثراتتصادفیبپردازد. فرضاصلیدرالگویاثراتثابتایناستکهجزءخطامیتواندبامتغیرهایتوضیحیهمبستهباشدالبتهباجزءخطایثابتدرزمان ، امادرالگویاثرات تصادفیفرضمیشودکههمبستگیبینجزء خطاء با متغیرهای توضیحی وجود ندارد.ازمون هاسمن از معیار کای-دو استفاده می کند در صورتی که احتمالامارهازمونبیشاز ۰٫۱ باشددرسطحمعنیداری ۹۰ درصدمیتوانیماثراتتصادفیرابهاثراتثابتترجیحدهیمدرغیراینصورتاثراتثابتانتخابمیشود.
فصل چهارم
تجزیه وتحلیل داده ها
۴-۱-مقدمه
زمانیکهانبوهیازاطلاعاتکمیبهمنظورتحلیلوتفسیرگردآوریمیشوندبایدآنهارابصورتروشنوقابلفهم،سازماندهیوخلاصهنمود. اولینقدمدرسازماندهیدادهها،مرتبکردنآنهابراساسیکملاکمنطقیاست. مثلاازبزرگبهکوچکمرتبنمودندادههادرادامهپژوهشگرعلاقمنداستتاویژگیهاییکدستهازدادههارابصورتدقیقبیانکندوبرایاینکارازیکسریشاخصهایعددیاستفادهمیکندکهتحتعنوانکلیشاخصهایگرایشمرکزیوپراکندگینامدارند (میانگین،میانه،مد،فراوانی،درصدفراوانی،درصد،تجمعی،چولگی،کشیدگی،ماکزیمم،مینیمم،واریانس،انحرافمعیاروغیره ). آمارتوصیفیمکانیزمیاستکهازطریقآنمیتوانبهاهداففوقنائلگشتچراکه هرگاه گردآوری وطبقه بندیوتفسیرداههابه منظورتوضیح وتوجیه مسائل موردبررسی قرارگیرد.از روش آماروصیفی استفاده می شود.درواقعازایننوعآماربرایبیانوتعیینویژگیهایدادههایجمعآوریشدهاستفادهمیشود. درپژوهشحاضرماازکلیهشاخصهاییادشدهاستفادهخواهیمکردهمچنین دراینفصلبراساسمطالببیانشدهدرفصولقبلوهمچنینفرضیههایمطرحشدهیرایآزمونفرضیههاوتجزیهوتحلیلمدلهایپژوهشپرداخته شده است.دراین فصل ابتداجداول آمارتوصیفی ،آزمونمدلهاونتایجیافتههاآوردهشده استودرادامه نیزارتباط بین متغیرهایپژوهش ونتایج آن بیان شده است . ابتدا برای نرمال بودن متغیرهاازآزمون جاک براو وبرای نرمال کردن داده ها ازمدل ریاضی استفادهشده است
۴-۲- آمار توصیفی
آمار توصیفی شامل میانگین، میانه، انحراف معیار، ماکزیمم و مینیمم کلیه متغیرهای پژوهشاست. نگاره زیر آمار توصیفی کلیه متغیرها را نشان میدهد.وهمچنین معیارهای پراکندگی مانندمینیم ،مکزیمم،انحراف معیار وچولگی وکشیدگی برای سنجش میزان انحراف متغیرهااز توزیع نرمال را موردبررسی قرارمیدهد.که هریک از متغیرهابه صورت جداول جداگانه ای نشان داده شده است.وهمچنین نموداردات پلات هریک از متغیرهادرذیلجداول آورده شده است.
۴-۲-۱-متغیرمستقل نقدشوندگی
جدول ۴-۱ توصیف متغیر نقدشوندگی
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-07-30] [ 11:14:00 ق.ظ ]
|