۱/۰۸ d-h

 

۱/۰۸ c-f

 

بیدانه سفید

 

 

 

 

 

۱/۱۱ a

 

۱/۱ ۰a-c

 

۱/۱۰ a-c

 

۱/۰۵ h

 

بیدانه قرمز

 

 

 

 

 

۱/۰۸۷ b-e

 

۱/۰۸ c-g

 

۱/۰۷ d-h

 

۱/۰۷ d-h

 

ریش بابا

 

 

 

 

 

۱/۰۶۱ f-h

 

۱/۰۶۳ e-h

 

۱/۰۶۲ e-h

 

۱/۰۵ h

 

قزل اوزوم

 

 

 

 

 

۱/۰۷ d-h

 

۱/۶ e-h

 

۱/۰۵۵ gh

 

۱/۰۵۷ f-h

 

صاحبی

 

 

 

 

 

میانگین­ها با حروف مشترک تفاوت معنی­داری از لحاظ آماری در سطح احتمال ۱%با آزمون چند دامنه­ای دانکن ندارند.
۴-۱-۱۲- آزمون سفتی بافت (نفوذ)
جدول تجزیه واریانس (جدول۴-۱-۳) نشان می­دهد که اثر متقابل رقم و زمان برداشت بر میزان سفتی بافت (نفوذ) معنی­دار نبود. ولی اثر رقم در سطح احتمال ۱ درصد معنی­دار بود. بافت یکی از مشخصه­های بسیار مهم میوه­ ها و سبزی­ها می­باشد و سفتی پوست بیشتر تحت تاثیر پوست حبه بوده تا گوشت، بنابراین ویژگی­های بافت میوه از آماس سلولی و ساختار و ترکیبات پلی ساکاریدهای دیواره سلولی متاثر می­ شود (Koh and Melton, 2004; Hernandz-Munoz et al., 2008). برای مصارف تازه خوری، بافت بعنوان یک فاکتور مهم درکیفیت انگور­ها محسوب می­گردد. سفتی حبه، تازگی بافت آنرا نشان می­دهد (Vargas et al., 2001). در میان ویژگی­های مکانیکی، توجه ویژه­ای به پالپ میوه شده است. تردی مطلوب­ترین شاخص بافتی برای مصارف تازه خوری بوده، و واریته­های با گوشته ترد، گونه مناسبی جهت تکثیر می­باشد. آزمون نفوذ توسط یک پروب صاف جهت اندازه ­گیری تردی پالپ مورد استفاده قرار می­گیرد (Sato and Yamada, 2003). نرمی بافت میوه در نتیجه تغییرات دیواره سلولی شامل همی سلولز، گالاکتوز و حل شدن و دپلیمریزه شدن پکتین صورت می­گیرد که در نتیجه فعالیت آنزیم های هیدرولیز کننده دیواره سلولی می­باشد (Fisher and Bennett, 1991). همانطور که در نمودار ۴-۱-۱ نشان داده شده است رقم قزل اوزوم بیشترین مقدار سفتی و رقم بیدانه سفید کمترین میزان سفتی را دارد.
پایان نامه
نمودار ۴-۱-۱- مقابسه میانگین تاثیر رقم های مختلف انگور روی سفتی بافت (نفوذ). حروف غیر مشابه نشان دهنده تفاوت معنی دار در سطح احتمال ۱ درصد با آزمون چند دامنه ای دانکن می باشد
۴-۱-۱۳- آزمون آنالیز پروفیل بافتی[۵۱] (TPA)
جدول تجزیه واریانس (جدول۴-۱-۳) نشان می­دهد که اثر متقابل رقم و زمان برداشت بر میزان آنالیز پروفیل بافتی (TPA) معنی­دار نبود. ولی اثرات ساده در سطح احتمال ۱ درصد معنی­دار بودند. نمودار ۴-۱-۲ تاثیر رقم بر مقدار TPA را نشان می­دهد. همانطور که در این نمودار نشان داده شده است رقم قزل اوزم بیشترین مقدار و رقم صاحبی کمترین مقدار TPAرا نشان می­دهد. آزمونTPA باعث می شود که واریته­های مختلف با توجه به ویژگی­های بافتی از همدیگر تفکیک شوند. براساس ویژگیهای بافتی مختلف، واریته­ها به چندین گروه مختلف تقسیم می­شوند. در این آزمون فشردگی مضاعف، تاثیر ویژگی­های گوشت و پوست انگور روی خاصیت مکانیکی آن اعمال شده است (Rolle et al., 2011). سخت­ترین حبه ها مربوط به واریته قزل اوزوم و نرم­ترین واریته صاحبی می­باشد.
نمودار۴ -۱-۲- مقایه میانگین تاثیر رقم های مختلف انگور روی مقدار آنالیز پروفیل بافتی (TPA). حروف غیر مشابه نشان دهنده تفاوت معنی دار در سطح احتمال ۱ درصد با آزمون چند دامنه ای دانکن می باشد.
۴-۱-۱۴- کشش پوست

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...