جایگاه سیاست های پولی و مالی با تاکید بر بخش نفت در یک ... |
با بهره گرفتن از معادله (۵-۳۴) و جایگزینی در داخل معادله (۵-۳۲) عبارتی برای هزینه نهایی حقیقی بدست می آید:
(۵-۳۵)
تولیدکنندگان کالاهای واسطهای با مسئله دیگری نیز روبرو هستند. در هر دوره تنها بخشی از آنها یعنی معادل با ( ) از بنگاهها (که به صورت نرمال انتخاب میشوند) میتوانند به صورت بهینه قیمتهایشان را تعدیل کنند (کالو ۱۹۸۳). برای بنگاههایی که نمی توانند بهینهیابی کنند، قیمتها با تورم دوره قبل شاخصبندی می شود:
(۵-۳۶)
که پارامتری است که درجه شاخصبندی قیمت را مشخص می کند. مسئله حداکثرسازی سود تنزیل شده انتظاری بنگاه به صورت زیر میباشد:
که با توجه به تابع تقاضای کالای واسطهای به وسیله تولیدکنندگان نهایی حداکثر می شود:
شرط مرتبه اول برای قیمت بهینه به صورت زیر است[۲۶۸]:
(۵-۳۷)
با فرض بر اینکه در هر دوره زمانی بخشی از بنگاهها میتوانند قیمتهای خود را به صورت بهینه تنظیم کنند و بقیه قیمتهای خود را با بهره گرفتن از نرخ تورم گذشته شاخصبندی می کنند، شاخص قیمت کل مطابق با متوسط وزنی زیر است:
(۵-۳۸)
ترکیب معادلات (۵-۳۷) و (۵-۳۸) منجر به معادلهای برای نرخ تورم داخلی می شود که به منحنی فیلیپس هیبریدی کینزینهای جدید مشهور است:
(۵-۳۹)
اگر قیمتها کاملاً انعطافپذیر باشند ( ) و مارک آپ قیمت صفر باشد، معادله قبلی به معادلهای که در آن هزینه نهایی حقیقی مساوی با یک است، تبدیل می شود.
۵-۲-۲-۲- واردکنندگان
واردات و صادرات بر اساس مدل آدولفسون[۲۶۹] (۲۰۰۷) میباشد. بخش واردات شامل تعداد زیادی بنگاه میباشد که کالای همگن را از خارج خریداری می کنند و در عوض آن را تبدیل به کالاهای متمایز می کنند (این کار با بهره گرفتن از برند سازی انجام می شود). این کالاهای متمایز سپس به خانوارهای داخلی و با توجه به مسئله چسبندگی پول ملی[۲۷۰] فروخته می شود. بنگاهها کالاهای همگن را در قیمت خریداری می کنند (CPI خارجی). چارچوبی که در اینجا برای بنگاههای وارداتی در نظر گرفته شده است با چارچوب بنگاههای واسطهای در مورد تنظیم قیمت یکسان است.
بخشی از واردکنندگان میتوانند در هر دوره بهینهیابی کنند. برای آن دسته از بنگاههایی که نمی توانند بهینهیابی کنند قیمت به صورت زیر تعیین می شود:
(۵-۴۰)
درجه شاخصبندی قیمت کالاهای وارداتی میباشد. شاخص قیمت کالاهای وارداتی به صورت زیر میباشد:
(۵-۴۱)
و معادله مارک آپ قیمت کالاهای وارداتی به صورت زیر میباشد:
(۵-۴۲)
کالاهای وارد شده ترکیبی پیوسته از j کالای وارداتی متمایز میباشد که هر یک به وسیله بنگاهی متمایز و با قیمت عرضه می شود و از یک تابع CES به صورت زیر تبعیت می کنند:
این معادله دلالت بر این دارد که تقاضا برای کالاهای وارد شده به صورت زیر است:
بنگاههای وارد کننده سود خود را با توجه به محدودیت چسبندگی قیمت کالو (۱۹۸۳) حداکثر می کنند. برای این منظور جریان سود تنزیل شده بنگاههای وارداتی را در نظر میگیریم و سپس آن را نسبت به تابع تقاضای کالای وارداتی برای بنگاه j حداکثر میکنیم:
(۵-۴۳)
که در آن:
(۵-۴۴)
که در آن شاخص قیمتی مصرف کننده برای کشورهای خارجی، شاخص قیمت کالاهای وارداتی و نرخ ارز اسمی میباشد. علاوه بر این معادله قیمت کل برای کالاهای وارداتی به صورت زیر است:
(۵-۴۵)
که در آن تورم ناشی از قیمت کالاهای وارداتی در دوره قبل و قیمت بهینه واردات میباشد.
با ترکیب معادله (۵-۴۵) با شرط مرتبه اول بدست آمده از مسئله (۵-۴۳) معادله تورم در شکل لگاریتم خطی به صورت زیر بدست می آید:
(۵-۴۶)
۵-۲-۲-۳- صادرکنندگان
بنگاههای صادرکننده کالای نهایی داخلی را خریداری نموده و آن را به وسیله برند سازی متمایز می کند. آنها مجموعه ای از کالاهای متمایز را به خارجیها میفروشند؛ لذا هزینه نهایی اسمی قیمت کالاهای داخلی ( ) است.
مجدداً مسئله بنگاههای صادراتی همانند چارچوب کالو (۱۹۸۳) میباشد. بخشی از صادرکنندگان میتوانند در هر دوره بهینهیابی کنند. برای آن دسته از بنگاههایی که نمی توانند بهینهیابی کنند قیمت به صورت زیر تعیین می شود:
(۵-۴۷)
درجه شاخصبندی قیمت کالاهای صادراتی میباشد. شاخص قیمت کالاهای صادراتی به صورت زیر میباشد:
(۵-۴۸)
و معادله مارک آپ تصادفی قیمت کالاهای صادراتی متمایز به صورت زیر میباشد:
(۵-۴۹)
که در نتیجه تابع تقاضای بنگاه صادراتی j به صورت زیر بدست می آید:
که در آن شاخص قیمت کالاهای صادراتی بر حسب پول ملی بازار صادراتی میباشد.
بنگاههای صادرکننده سود خود را با توجه به محدودیت چسبندگی قیمت کالو (۱۹۸۳) حداکثر می کنند. برای این منظور جریان سود تنزیل شده بنگاههای صادراتی را در نظر میگیریم و سپس آن را نسبت به تابع تقاضای کالای صادراتی برای بنگاه j حداکثر میکنیم:
(۵-۵۰)
که در آن:
(۵-۵۱)
علاوه بر این معادله قیمت کل برای کالاهای وارداتی به صورت زیر است:
(۵-۵۲)
با ترکیب معادله (۵-۵۲) با شرط مرتبه اول بدست آمده از مسئله (۵-۵۰) معادله تورم در شکل لگاریتم خطی به صورت زیر بدست می آید:
(۵-۵۳)
فرض می شود که اقتصاد ایران نسبت به بخش خارجی کوچک میباشد و لذا نقش کوچکی در واردات خارجی کل بازی می کند.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-07-30] [ 08:55:00 ب.ظ ]
|